Als hulpverlener word je steeds vaker betrokken bij cliënten en gezinnen waarbij sprake is van een hoogconflict bij een complex verlopende scheiding. Dit is heel ingewikkeld, hoe ga je daar als hulpverlener mee om?
Als hulpverlener word je steeds vaker betrokken bij cliënten en gezinnen waarbij sprake is van een hoogconflict bij een complex verlopende scheiding. Dit is heel ingewikkeld, hoe ga je daar als hulpverlener mee om?
Of in company op aanvraag
Boek nuComplexe scheidingen kenmerken zich door het hoge conflictgehalte en de felle emoties gedurende een lange tijd. Door de felle strijd ziet de ouder het belang van de kinderen niet meer. Het slepende conflict en de juridische strijd heeft invloed op alle betrokkenen. Het netwerk rondom het gezin raakt gevangen in het conflict. Familieleden, vrienden, buren, scholen en vrijetijdsverenigingen worden gemakkelijk in de strijd meegezogen. Ook jij als hulpverlener kan er gemakkelijk in verstrikt raken. Je wil de strijd stoppen, wordt ongerust, kwaad of mogelijk partijdig. Men weet niet meer wie nu de ‘waarheid’ spreekt of wat een goede omgangsregeling kan zijn. Hoe voorkom je dit?
Inhoud
Sinds 2005 wordt het hulpverleningstraject Gescheiden Opvoeden aangeboden door de trainers. Dit is bedoeld voor de ouder, die verstrikt is geraakt in een complex verlopende scheiding. Vanuit diverse theorieën en methodieken, als mede hun ruime praktijkervaring, bieden ze deskundigheidsbevordering aan voor medewerkers binnen de hulpverlening.
Deze basistraining bied je niet alleen een kader om een complex verlopende scheiding te herkennen, je leert ook passende interventies te plaatsen en je krijgt concrete basistools om uit het conflict te blijven. Je leert wat wel en niet passend is binnen je werkveld en wanneer je moet verwijzen. We besteden aandacht aan reflectie op eigen visie en handelen. We werken met door de deelnemers ingebrachte casuïstiek. Daarnaast wordt er geoefend met praktische vaardigheden.
Programma
Het programma bestaat uit 3 groepsbijeenkomsten van elk 4 uur.
Resultaat
Na afloop van de training heeft de deelnemer de volgende vaardigheden ontwikkeld en/of inzichten opgedaan:
Voor wie
De deskundigheidsbevordering richt zich op de professionals uit het sociaal domein.
Studiebelasting en studiemateriaal
Studiebelasting is 1,5 uur. Dit bestaat uit het uitwerken van een huiswerkopdracht en bijhouden van het portfolio. Tijdens de les wordt een reader aangeboden.
Deze training wordt gegeven door Ellen Bloemen en Jan van Muijden.
Data en tijd
Bij interesse stuur een mail naar contact@meek2.nl en de nieuwe data worden bericht.
Locatie
Deze training kan ook in company worden aangeboden.
Kosten
De kosten zijn € 390,- per persoon
Accreditatie
Het accreditatienummer / ID nummer is: SKJ213943 - punten: 11.00
Het accreditatienummer / ID nummer Registerplein is: 393471 - punten: 11.00
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij: contact@meek2.nl
Mooie brug van jarenlange ervaring 'm.b.t. hoog conflict naar theorie. De training gaf mij tools die direct uitvoerbaar zijn in de praktijk!
Medewerker SWT Dordrecht