Krachtiger op je Werk & Thuis!

Boek nu
sluit formulier
Aanmelden training

Krachtiger op je Werk & Thuis!

 • Je gegevens

 • Voor MEEVivenz medewerkers, graag ook aangeven onder welke divisie; - MEEVivenz - Sociale Basis - MEE Plus - Vivenz
 • Factureringsgegevens

  Alleen voor MEEVivenz medewerkers verplicht om aan te geven of training vanuit het LBB /persoonlijk budget moet worden bekostigt. Anderen kunnen ten aller tijden 'Niet van toepassing' aanvinken.
 • Training

 • Voor trainingen van Opleidingsinstituut MEEK2 hebben we annuleringsvoorwaarden. De cursist dient zich hier aan te houden en tevens akkoord te gaan.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
ACT Krachtiger op je Werk & Thuis!
Elke Eggens
Persoonlijke ontwikkeling

Krachtiger op je Werk & Thuis!

 • Geaccrediteerd bij Registerplein.

Hoe blijf ik lekker in mijn vel zitten? Wat heb ik nodig om krachtiger te functioneren op mijn werk en thuis? En hoe kom ik erachter wat echt belangrijk voor me is en ik wil met mijn leven? In het online persoonlijk ontwikkeltraject met ACT gaan we op zoek naar mogelijke antwoorden op deze en andere vragen.

Het programma ‘Krachtiger op je Werk & Thuis’ is een online persoonlijk ontwikkeltraject waarin je even niet met de inhoud van je werk bezig bent, maar met het belangrijkste instrument dat je hebt om je werk goed te doen: jezelf. Voor dit persoonlijk ontwikkeltraject maken we gebruik van de Acceptance and Commitment Therapie (ACT). Het traject heeft als doel om (nog) meer psychologische flexibiliteit en kracht te ontwikkelen, zodat je op je werk en thuis kan gaan doen wat belangrijk is.

 

13, 27 september, 11, 25 oktober, 8, 22 november en 13 december in ONLINE

Of in company op aanvraag

Boek nu

Trainers

Elke Eggens
 • uitgebreide omschrijving
 • praktische informatie
 • ervaringen van deelnemers

Uitgebreide omschrijving

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapy. Het is een derde generatie gedragstherapie die jou helpt om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die je tegenkomt in je werk en thuis (Acceptance), zodat je kan blijven investeren in de dingen die je écht belangrijk vindt (Commitment). Binnen ACT zie je drie processen door elkaar heen lopen: Pijn (wat ervaar je met je lijf), Lijden (wat zegt je hoofd) en Waarden (hoe handel je vanuit je hart).

Hoe lang duurt het online persoonlijk ontwikkeltraject?

Het traject bestaat uit 7 online groepsbijeenkomsten van 2 uur (exclusief 15 minute pauze), verdeeld over 4 maanden. Je moet ongeveer op 10 uur zelfstudie rekenen.

Wat is het doel van het ACT traject?

Het traject heeft als doel om (nog) meer psychologische flexibiliteit te ontwikkelen. Hierdoor kun je echt gaan doen wat belangrijk voor je is, inclusief de grote en kleine lastige dingen van het leven. Het doel van het traject is niet het verminderen van klachten, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht. Het leert je een zachtaardige houding aan te nemen over alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je tegelijkertijd op weg gaat om te doen wat belangrijk voor je is en je dromen te verwezenlijken.

Voor wie is het traject bedoeld?

Voor professionals in het sociaal domein die aan de slag willen met het belangrijkste instrument dat ze hebben: zichzelf en hun eigen veerkracht of psychologische flexibiliteit.

Wat houdt het traject in?

In het online persoonlijk ontwikkeltraject ‘Krachtiger op je Werk & Thuis’ leer je om handiger om te gaan met gedachten, gevoelens en omstandigheden, terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken. Centraal in het traject staan de principes van ACT. Het online persoonlijk ontwikkeltraject is onderverdeeld in de volgende thema’s:

Hoofd
Binnen het thema Hoofd gaan we onderzoeken wat je brein allemaal aan gedachten produceert en hoe je daar meer afstand van kunt nemen. Ook gaan we onderzoeken hoe jouw hoofd in het dagelijks leven vermijdt en controleert.

Lijf
Het thema Lijf gaat over bewust voelen en ervaren wat er op dit moment allemaal speelt in jouw leven. Je leert daarin stap voor stap om contact te maken met je lijf, en met de wereld om je heen.

Hart
In het thema Hart ga je onderzoeken wat jij diep vanbinnen zou willen doen met je leven, en hoe je meer kunt gaan handelen vanuit zelfcompassie. Je leert dus hoe je je hart kunt laten spreken.

Zitten er huiswerkopdrachten verbonden aan het traject?

Van jou als deelnemer wordt verwacht om tussen de online groepsbijeenkomsten door te oefenen met huiswerkopdrachten, zodat je de opgedane informatie en inzichten direct toepast in het echte leven. Er wordt gebruik gemaakt van een werkboek en e-learning (ACT Guide App).

Wordt het traject afgerond met een toetsmoment?

Het traject wordt afgerond met een toetsmoment in de vorm van een opdracht. Deze zal in de laatste bijeenkomst door jou worden gedeeld en gepresenteerd met andere deelnemers.

Praktische informatie

Data, tijd
7 online groepsbijeenkomsten van 2 uur, met een kwartier pauze.

Dagdeel 1: woensdag 13 september 2023 van 8.45 – 11.00 uur
Dagdeel 2: woensdag 27 september 2023 van 8.45 – 11.00 uur
Dagdeel 3: woensdag 11 oktober 2023 van 8.45 – 11.00 uur
Dagdeel 4: woensdag 25 oktober 2023 van 8.45 – 11.00 uur
Dagdeel 5: woensdag 8 november 2023 van 8.45 – 11.00 uur
Dagdeel 6: woensdag 22 november 2023 van 8.45 – 11.00 uur
Dagdeel 7: woensdag 13 december 2023 van 8.45 – 11.00 uur

Locatie
ONLINE

Accreditatie
Registerplein - ID nummer: 492185:  23 punten

Kosten
De kosten zijn € 650,- per persoon.

MEEK2 is CRKBO en Cedeo gecertificeerd.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij: contact@meek2.nl

Ervaringen van deelnemers

 • Toepasbaar in het dagelijks leven

  De ACT training sluit goed aan bij hoe ik in het leven sta en hoe ik graag met mensen werk. Mooi om in deze training te leren hoe je deze aanpak kan toepassen in je leven en in je werk. Goede voorbeelden en oefeningen meegekregen die je meteen kunt inzetten in het contact met jezelf en anderen. Elke, de trainer vond ik erg prettig. Ze heeft de theorie en praktijk goed inzichtelijk maken.

  Deelnemer open inschrijving
 • Nodigt uit om te verdiepen

  De training is op een prettige, afwisselende manier gegeven. Een interessante training die uitnodigt om je er meer in te verdiepen.

  Deelnemer open inschrijving
 • Leuke en leerzame training gehad!

  Deelnemer open inschrijving
 • Die andere "ik" gevonden

  Tijdens deze training wordt je bewust van je "andere ik" in hoe je reageert op situaties... En zal ik daar wat vaker bij stil gaan staan maar ook dat die bij een ander aanwezig is. Gedachten, handelen en reageren is persoonsafhankelijk. Het heeft mij getriggerd om het contact met mijzelf weer te versterken.

  Reactie van deelnemer open inschrijving