Leefstijl Eerst!

Boek nu
sluit formulier
Aanmelden training

Leefstijl Eerst!

 • Je gegevens

 • Voor MEE-Vivenz medewerkers, graag ook aangeven onder welke divisie; - MEE Vivenz - Sociale Basis - MEE Plus - Vivenz
 • Factureringsgegevens

  Alleen voor MEE Vivenz medewerkers verplicht om aan te geven of training vanuit het LBB /persoonlijk budget moet worden bekostigt. Anderen kunnen ten aller tijden 'Niet van toepassing' aanvinken.
 • Training

 • Wil je de training annuleren, dan kan dat:
  ● Kosteloos, tot drie weken voorafgaand aan de training.
  ● Tegen het volledige bedrag, binnen drie weken voorafgaand aan de training.
  Te allen tijde vanaf de datum van aanmelding is er een bedenkperiode van twee weken waarin gratis geannuleerd mag worden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Leefstijl Eerst!
Bianca Korevaar
Cliëntondersteuning, Persoonlijke ontwikkeling

Leefstijl Eerst!

 • 1-daagse training

Al jaren neemt het aantal kinderen dat jeugdhulp ontvangt toeDe meest recente cijfers laten zien dat 1 op de 7 kinderen jeugdhulp krijgt en dat de kinderen in jeugdhulp steeds jonger worden. Een ander feit is dat we steeds ongezonder gaan leven. Hoe dit met elkaar in verband staat leer je in deze training. 

24 februari in Dordrecht Boek nu

Trainers

Bianca Korevaar
 • uitgebreide omschrijving
 • praktische informatie

Uitgebreide omschrijving

Een lichaam heeft voor een gezonde ontwikkeling bouwstoffen nodig. Door onze ongezonde leefgewoontes (niet de juiste voeding eten, te weinig bewegen en te veel prikkels/stress) heeft het lichaam te weinig bouwstoffen om goed te kunnen functioneren. Je kunt dit vergelijken met een auto. Ook daar moet je de juiste benzine, voldoende olie en koelvloeistof indoen anders rijdt de auto niet goed. Met je lichaam is het precies hetzelfde. De juiste bouw– en beschermstoffen zorgen ervoor dat een persoon zich optimaal kan ontwikkelen en goed kan functioneren. Er is een grote diversiteit aan wetenschappelijk onderzoek naar wat een gezond, goed functionerend lichaam nodig heeft, op het gebied van voeding, beweging, slaap en stresshantering.  Als er tekorten zijn ontstaan er klachtenzowel op fysiek als mentaal vlakEen groot deel van de psychische klachten zoals angsten, concentratieproblemen, depressie, ADHD en leerproblemen zijn leefstijl gerelateerd en kunnen door een leefstijlaanpassing voor een groot deel worden opgelost. Door allereerst naar leefstijl aspecten te kijken bij de hulpvraag van je cliënt kun je in veel gevallen zwaardere zorg voorkomen en geef je echt invulling aan de transformatie opgaven “normaliseren en de-medicaliseren 

 Inhoud 

Deze eendaagse introductiecursus is bedoeld om jou inzicht te geven in hoe het lichaam werkt, wat het lichaam nodig heeft en wat er allemaal mis kan gaan als het lichaam onvoldoende bouw- en beschermstoffen krijgt. We staan stil bij de pijlers voeding, beweging, slaap en stress. Wat je leert in deze training kun je direct toepassen om je eigen welzijn en vitaliteit te versterken. Tegelijkertijd kun je deze inzichten door vertalen naar je cliënten en hier op een laagdrempelige manier advies over geven.  

 Resultaten

 • De deelnemer heeft inzicht gekregen over de toegevoegde waarde van leefstijlaspecten in het reguliere ondersteuningsaanbod.  
 • De deelnemer heeft inzicht in wat gezonde voeding inhoudt en hoe dit meer ingebed kan worden in het dagelijks leven.  
 • De deelnemer heeft inzicht gekregen in hoe je suikerspiegel zicht verhoudt tot stress.  
 • De deelnemer weet “verstoorders” van een goede gezondheid te herkennen en kan laagdrempelig advies geven over hoe deze “verstoorders” te vervangen voor gezondere keuzes. 
 • De deelnemer weet welke bouwstoffen nodig zijn voor een goede mentale ontwikkeling en kan laagdrempelig advies geven hoe dit in te bouwen in het dieet van zijn / haar cliënt. 
 • De deelnemer is geïnspireerd geraakt om zelf aan de slag te gaan met een gezonde leefstijl.
 • De deelnemer is in staat om op basis van een eetdagboek in te schatten of de cliënt voldoende bouwstoffen binnen krijgt. 
 • De deelnemer heeft kennis van de minimale beweegbehoeften en kan deze vertalen naar een laagdrempelig beweegadvies.  

Deze training wordt gegeven door Bianca Korevaar. Bianca heeft zeer ruime ervaring met (jeugd)hulpverlening en met het geven van trainingen binnen het sociaal domein. Zij heeft zich de afgelopen 12 jaar ontwikkeld tot leefstijlexpertZij is een gediplomeerd vitaliteit en leefstijlcoach, mindfulnesstrainer en yogadocent. In haar praktijk in Dordrecht begeleidt zij cliënten naar een betere gezondheid en een hogere kwaliteit van leven. www.ygp-natuurlijkgezond.nl 

Voor wie/vereisten 

Voor iedereen die zijn kennis op gebied van gezonde leefstijl wil vergroten én die professioneel bezig is met de begeleiding van cliënten zoals zorgprofessionals, POH-ers, docenten, jongerenwerkers en wijkteammedewerkers en die zich (verder) wil bekwamen op het bieden van duurzame ondersteuning. 

Praktische informatie

Datum

Donderdag 24 februari 2022

Tijd

9:30 - 16:30 uur

Locatie

Binnen Kalkhaven 37-39, 3311JC  Dordrecht

Accreditatie

Accreditatie is in aanvraag

Kosten

Deze training kost € 190,- per persoon

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u mailen naar contact@meek2.nl