LVB en communicatie

Boek nu
sluit formulier
Aanmelden training

LVB en communicatie

 • Je gegevens

 • Voor MEE-Vivenz medewerkers, graag ook aangeven onder welke divisie; - MEE Vivenz - Sociale Basis - MEE Plus - Vivenz
 • Factureringsgegevens

  Alleen voor MEE Vivenz medewerkers verplicht om aan te geven of training vanuit het LBB /persoonlijk budget moet worden bekostigt. Anderen kunnen ten aller tijden 'Niet van toepassing' aanvinken.
 • Training

 • Wil je de training annuleren, dan kan dat:
  ● Kosteloos, tot drie weken voorafgaand aan de training.
  ● Tegen het volledige bedrag, binnen drie weken voorafgaand aan de training.
  Te allen tijde vanaf de datum van aanmelding is er een bedenkperiode van twee weken waarin gratis geannuleerd mag worden.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
LVB en communicatie
Moniek Gehring
Licht verstandelijke beperking

LVB en communicatie

 • Geaccrediteerd bij Registerplein en SKJ.

Je komt dagelijks in contact met mensen waarmee de communicatie niet zo gemakkelijk verloopt. Je hebt misschien het gevoel dat dit ‘lastige’ mensen zijn. Denk bijvoorbeeld aan mensen die niet komen opdagen bij een gesprek of afspraken niet nakomen. Die een behandeling niet opvolgen, die meer tijd nodig hebben om taken uit te voeren of een gesprek te voeren en die ja zeggen en nee doen.

Wellicht is er in een aantal gevallen wel sprake van een licht verstandelijke beperking of van iemand die op dat niveau functioneert.

In deze training gaan we hier dieper op in…

14 september in Buutplek, Arnhem

Of in company op aanvraag

Boek nu

Trainers

Moniek Gehring
 • uitgebreide omschrijving
 • praktische informatie

Uitgebreide omschrijving

Tijdens deze training leer je hoe je mensen met een licht verstandelijke beperking kunt herkennen en wat de kenmerken zijn. Maar als je dit weet, ben je er nog niet:

Dat de persoon met een licht verstandelijke beperking je niet begrijpt ligt niet aan hem/haar, maar is een gevolg van zijn/haar beperking! Dat betekent dat je als professional of vrijwilliger zult moeten aanpassen. Daarom leer je tijdens de training hoe je jouw eigen communicatie en gedrag zo goed mogelijk kunt afstemmen, zodat er minder miscommunicatie ontstaat.

Basis training

 • Theorie over verstandelijke beperkingen
 • IQ, wat is dat?
 • Hoe kun je een licht verstandelijke beperking herkennen?
 • De kenmerken van een licht verstandelijke beperking
 • Communicatie: hoe kun je het beste communiceren met iemand met een lichtverstandelijke beperking? Wat moet je niet doen en hoe dan wel?
 • Praktijkoefeningen: je gaat zelf aan de slag met voorbeelden uit uw eigen werkpraktijk.

Ervaringsdeskundigen

Niemand weet beter dan een ervaringsdeskundige, wat in het dagelijks leven wel en niet werkt. Wij werken daarom in onze trainingen graag samen met mensen met een licht verstandelijke beperking, die getraind zijn om hun ervaringen te delen. Zij geven de deelnemers een uniek inkijkje in hun dagelijks leven.

Werkvormen

Tijdens de trainingen wordt er gebruik gemaakt van diverse werkvormen: filmmateriaal, zelf ervaren, actieve theorie-overdracht, bespreken van casuïstiek en vooral veel doen!

Voor wie is deze training?

Deze training is bedoeld voor professionals en vrijwilligers in de zorg, bij de overheid, in het bedrijfsleven en in het onderwijs. Eigenlijk voor iedereen die te maken heeft met mensen met een licht verstandelijke beperking.

Praktische informatie

Data en tijd

14 september 2021 van 9.00 - 13.00 uur

Locatie

Buutplek, Arnhem (Bij veranderingen van de RIVM- en NOBTRA-richtlijnen zal deze training in 2 dagdelen online worden gegeven.)

Deze training kan ook in company worden gegeven.

Kosten

Deze training kost € 120,- .

Accreditatie

De training herkennen van en communiceren met mensen met LVB is bij het SKJ, Registerplein, V&V, BIG en BPBI geaccrediteerd voor 4 punten. Deze punten kunnen alleen toegekend worden als het volledige programma wordt uitgevoerd.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij: contact@meek2.nl