R-NEWT: Training ‘Omgaan met grensoverschrijdend gedrag’

Boek nu
sluit formulier
Aanmelden training

R-NEWT: Training ‘Omgaan met grensoverschrijdend gedrag’

  • Je gegevens

  • Voor MEEVivenz medewerkers, graag ook aangeven onder welke divisie; - MEEVivenz - Sociale Basis - MEE Plus - Vivenz
  • Factureringsgegevens

    Alleen voor MEEVivenz medewerkers verplicht om aan te geven of training vanuit het LBB /persoonlijk budget moet worden bekostigt. Anderen kunnen ten aller tijden 'Niet van toepassing' aanvinken.
  • Training

  • Voor trainingen van Opleidingsinstituut MEEK2 hebben we annuleringsvoorwaarden. De cursist dient zich hier aan te houden en tevens akkoord te gaan.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
R-NEWT: Training ‘Omgaan met grensoverschrijdend gedrag’
Claudia Schoenmakers
Bart Lonterman
Veiligheid

R-NEWT: Training ‘Omgaan met grensoverschrijdend gedrag’

  • Geaccrediteerd bij Registerplein en SKJ.
  • 1-daagse training

In het sociale domein werken we vaak met burgers waarbij, vaak door persoonlijke omstandigheden, het lontje wat korter is dan dat we redelijkerwijs mogen verwachten. Burgers die over jouw grens gaan en tegelijkertijd wordt er van jou verwacht dat je een relatie behoudt met jouw burgers.

Wil je leren hier mee om te gaan? Schrijf je dan in….

15 mei in Dordrecht

Of in company op aanvraag

Boek nu

Trainers

Claudia Schoenmakers
Bart Lonterman
  • uitgebreide omschrijving
  • praktische informatie
  • ervaringen van deelnemers

Uitgebreide omschrijving

Jan komt binnen, en het eerste wat je denkt, “Daar gaan we…” Hij wil niet gaan zitten en ook de koffie slaat hij over. Je probeert nog “goedemorgen Jan”, maar dan komt het “laat dat goede maar weg, het is weer zover. Ik heb het ongelofelijk druk en nou laat je me ook nog eens 10 minuten wachten. Wat is dit voor …… organisatie”.

In het sociale domein werken we vaak met burgers waarbij, vaak door persoonlijke omstandigheden, het lontje wat korter is dan dat we redelijkerwijs mogen verwachten. Burgers die over jouw grens gaan en tegelijkertijd wordt er van jou verwacht dat je een relatie behoudt met jouw burgers.

Tijdens deze training leer je hoe je de triggers voor grensoverschrijdend gedrag te herkennen en hier actief op te reageren, zowel in houding als in gedrag. Het effect is dat situaties minder snel en heftig escaleren. We trainen vanuit jouw ervaring en context. Maar wat als het toch heftig wordt, daar staan we bij stil in het middagdeel van de training. Hierin leer je je eigen grens te bewaken en maken we je handelingsbekwaam voor de momenten dat het echt spannend wordt.

Inhoud

  • Jullie praktijk, waar loop je tegen aan, welke triggers voor ongewenst gedrag zitten hierin verscholen? Je wordt bewust van je eigen (gedrags-)patronen en het effect hiervan op de ander.
  • Je leert eigen spanning te herkennen en weet deze terug te brengen naar een effectief niveau.
  • Je leert welke invloed plaats en ruimte hebben in de opbouw van spanning en weet deze factoren effectief te beïnvloeden.
  • We oefenen spannende situaties, zodat jij je zekerder voelt op het moment dat het nodig is.
  • We staan stil bij wanneer wel en wanneer niet te handelen en wat te doen na een spannende situatie.

Resultaat

Na de training;

  • Heb je inzicht in eigen spanningsopbouw en triggers voor ongewenst gedrag bij de ander, je kan deze effectief omzetten waardoor situaties niet escaleren en je de relatie met de ander weet te behouden.
  • Kan je de-escalerend optreden bij grensoverschrijdend gedrag van de ander.
  • Kan je binnen je eigen organisatie het agressie preventie beleid bespreekbaar maken.

Werkwijze

De training is didactisch opgebouwd aan de hand van de methode van Karin de Galan. Concreet betekent dit dat we vertrekken vanuit jouw praktijk, we bekijken samen wat werkt en wat niet, je krijgt voorbeelden en een theoretische onderbouwing om het vervolgens in kleine stappen zelf te doen en mee te nemen naar je dagelijkse praktijk.

Deze training wordt gegeven door de trainer van R-Newt, Bart Lonterman en een trainingsacteur, Claudia Schoenmakers, zal aansluiten in het middaggedeelte.

Voor wie

Professionals in dienstverlenende sectoren (profit en non profit) zoals zorg, gemeente, politie, woningcorporaties, arbeidssector en welzijnswerk.

Praktische informatie

Data en tijd

Open inschrijving;
maandag 15 mei 2023 van 9.30 - 16.30 uur - DORDRECHT

Locatie
DORDRECHT: Kantoor MEEVivenz/MEEK2; Binnen Kalkhaven 37-39, Dordrecht

Deze training kan ook in company aangeboden worden.

Kosten
€ 260, - per persoon

Accreditatie
Het accreditatienummer/ ID nummer is: SKJ212426
Geaccrediteerde punten: 7.00

Het accreditatienummer/ ID nummer is: 478114
Geaccrediteerde punten: 7

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij contact@meek2.nl

Ervaringen van deelnemers

  • Erg interessante training.

    Trainer bleef, ondanks dat het een hele dag is, boeiend genoeg vertellen. Hij betrok ons als deelnemers ook erg goed in de training. Het was een fijne groep mensen (mooi aantal qua groep) waar je je ook veilig genoeg voelde om ervaringen te delen.

    Deelnemer, open inschrijving MEEK2
  • Training voor iedereen!

    Ongewenst gedrag is iets wat bij iedereen in alle lagen van de bevolking voor komt. Dit is een training die iedereen dan ook zou moeten doen. Deze trainer en trainingsacteur geven je het gevoel dat je veilig bent om met je verhaal te komen en zorgen dat je er tijdens de training met tips en rollenspel, maar ook erna er “ beter” mee om kunt gaan. Dat is echt heel fijn.

    C. van Dijk, Home Instead
  • Laagdrempelig, duidelijk en herkenbaar

    Het was een prettige training. Laagdrempelig, duidelijk en herkenbaar van wat je in de praktijk tegen komt. De trainer pakte de casuïstiek die ingebracht werd door de deelnemers goed op. Je kunt uit de training halen wat voor jou van belang is.

    Deelnemer, open inschrijving MEEK2