Teken je MEE?

Boek nu
Teken je MEE?
Doelgroepen

Teken je MEE?

 • 1 bijeenkomsten

Tijdens deze training leer je hoe je tekeningen kunt inzetten ter ondersteuning in gesprekken met een cliënt. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om deel te nemen aan de workshop. Iedereen kan simpele tekeningen maken, het gaat erom dat je elkaar begrijpt.

Datum

15 april 2024, Dordrecht

Boek nu

Trainers

 • uitgebreide omschrijving
 • praktische informatie
 • ervaringen van deelnemers

Uitgebreide omschrijving

Als hulpverlener ga je in gesprek met de cliënt, hun netwerk en betrokken hulpverleners. Het kan gebeuren dat de cliënt overspoeld wordt met woorden en moeilijke begrippen. De gesprekken kunnen erg lang duren, je komt niet tot de kern, jullie begrijpen elkaar niet of je komt niet op één lijn bij het maken van een plan van aanpak. Hierdoor gaat de aandacht verloren en haakt de cliënt af.

Om de gesprekken met en ondersteuning aan de cliënt, hun netwerk en betrokken hulpverleners beter te laten verlopen kun je tekeningen inzetten tijdens de gesprekken. Met tekenen breng je makkelijk de dialoog op gang, je komt tot de kern, je bevordert de interactie waardoor er een betere focus is. De creativiteit wordt bevorderd waardoor de cliënt zelf oplossingen kan bedenken, je maakt complexe inhoud simpel, je brengt structuur aan waardoor de cliënt je beter kan volgen, en je zorgt ervoor dat je dezelfde kant opgaat. Daarnaast is tekenen ontzettend leuk en geeft dit energie! Het leuke is dat iedereen kan leren tekenen tijdens het werk: je hoeft helemaal niet goed te kunnen tekenen, het gaat er namelijk om dat je elkaar begrijpt en dat kan met hele simpele tekeningen.

De trainer heeft kennis van en ervaring met tekenen in uiteenlopende werksituaties en met verschillende doelgroepen. De trainer brengt de kennis en ervaring met enthousiasme over, leert de basisprincipes aan en laat zien hoe je het tekenen kan introduceren. Hierdoor kan na de workshop tekenen tijdens het werk inzetten.

Resultaten
Aan het einde van de training:

weet je waarom tekenen goed werkt;
kun je tekenen tijdens verschillende fasen van je werk inzetten;
kun je emoties en symbolen tekenen;
heb je een hoofd vol ideeën en een gereedschapskist vol vaardigheden om mee aan de slag te gaan tijdens hun werk.
Deze training is voor alle medewerkers in het sociaal domein. Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen voor aanvang van de training.

De training wordt gegeven door Wilma Gerritsen en Moniek Gehring.

Praktische informatie

Datum en tijd
Maandag 15 april 2024 van 9:00 - 13:00 uur

Locatie
Binnen Kalkhaven 37-39, Dordrecht

Kosten
€ 140 per persoon

Accreditatie
ID nummer SKJ: SKJ212696           - geaccrediteerde punten: 3.50
ID nummer Registerplein: 419140  - geaccrediteerde punten: 3,5

Meer informatie
Voor meer informatie kunt  terecht bij contact@meek2.nl

Ervaringen van deelnemers

 • Echt super leuke concrete training!

  Feestje om te volgen en om te geven, denk ik ook 😊. Nu al gebruikt bij een LVB training waarbij ik de trainingsacteur was. De mooiste tip: Als we in gesprek samen afspreken dat bepaald symbool ergens voor staat, is dat zo. Het hoeft vooral niet ingewikkeld te zijn.

  Deelnemer, open inschrijving MEEK2
 • Diverse reacties open inschrijving

  • Heel erg bedankt voor de inspirerende en vooral ook leuke cursus! • Bedankt voor de interessante cursus. • Bedankt voor de training! Ik heb er veel van geleerd, en vooral mijn zelfvertrouwen erdoor kunnen vergroten.

  Deelnemers open inschrijving MEEK2