Training hulpkaartcoach

Boek nu
sluit formulier
Aanmelden training

Training hulpkaartcoach

 • Je gegevens

 • Voor MEEVivenz medewerkers, graag ook aangeven onder welke divisie; - MEEVivenz - Sociale Basis - MEE Plus - Vivenz
 • Factureringsgegevens

  Alleen voor MEEVivenz medewerkers verplicht om aan te geven of training vanuit het LBB /persoonlijk budget moet worden bekostigt. Anderen kunnen ten aller tijden 'Niet van toepassing' aanvinken.
 • Training

 • Voor trainingen van Opleidingsinstituut MEEK2 hebben we annuleringsvoorwaarden. De cursist dient zich hier aan te houden en tevens akkoord te gaan.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Training hulpkaartcoach
Functiespecifieke vakkennis, Vaardigheden

Training hulpkaartcoach

 • Geaccrediteerd bij Registerplein en SKJ.

Er zijn situaties waarin een mens soms niet meer helder kan denken en daardoor gedrag vertoont dat anderen mensen niet begrijpen. Dit kan vervolgens een ongewenste reactie uitlokken bij de onbegrepen persoon. Omstanders en hulpverleners willen wel helpen, maar weten niet altijd hoe, waardoor het niet ondenkbaar is dat de situatie alleen maar erger wordt. De Hulpkaart kan dan een uitkomst zijn. MEEK2 biedt trainingen aan professionals die hulpkaartcoach willen worden.

In company.

Of in company op aanvraag

Boek nu

Trainers

 • uitgebreide omschrijving
 • praktische informatie

Uitgebreide omschrijving

Wat is een Hulpkaart?
Een Hulpkaart is een persoonlijke kaart ter grootte van een bankpasje. Gebruikers leggen op de Hulpkaart vast hoe anderen het beste met hen kunnen omgaan in situaties waarin ze zelf de regie dreigen kwijt te raken of kwijt zijn. Ook kan de Hulpkaart worden gebruikt in situaties waarin het iemand niet lukt om wensen en behoeften onder woorden te brengen.

De Hulpkaart biedt omstanders, hulpverleners en dienstverleners dan concrete handelingsperspectieven om de juiste ondersteuning te bieden in een bepaalde situatie. Hierdoor krijgen mensen die de kaart bij zich dragen meer (zelf) vertrouwen en kunnen ze beter meedoen in onze maatschappij.

De Training Hulpkaartcoach
In deze training leer en ontdek je wat de Hulpkaart is en wat deze kan betekenen voor mensen als ze zelf even geen woorden hebben om te zeggen wat ze nodig hebben. Je krijgt zicht op voor wie de Hulpkaart geschikt zou kunnen zijn en hoe jij iemand passend ondersteunt bij het maken van een Hulpkaart. Zodat de Hulpkaart past bij de persoon en een effectief middel is om aan anderen duidelijk te maken wat er bij hem of haar speelt en wat hij of zij nodig heeft.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor alle professionals die werken in het sociale domein: hulpverleners, begeleiders, consulenten en cliëntondersteuners.

Wat leer je?
Na de training tot hulpkaartcoach:

 • Kun je samen met de cliënt een kaart maken die voldoet aan de kwaliteitseisen
 • weet je welke communicatiemiddelen beschikbaar zijn, waar deze te vinden zijn en hoe je cliënt daarmee moet omgaan
 • kun je aan cliënten en overige belangstellenden uitleggen wat de Hulpkaart is en hoe je deze kunt krijgen en inzetten.

Praktische informatie

Accreditatie
De training tot Hulpkaartcoach is via MEE NL voor 3,5 punt geaccrediteerd voor deskundigheidsbevordering bij het Registerplein (ID 369092) voor sociaal werker, mantelzorgmakelaar, cliëntondersteuners en maatschappelijk werk en voor 3,5 punt geaccrediteerd bij het SKJ (ID SKJ206505).

Meer informatie
Voor meer informatie en de kosten voor een incompany training kun je mailen naar contact@meek2.nl