Training Iedereen doet MEE

Boek nu
sluit formulier
Aanmelden training

Training Iedereen doet MEE

 • Je gegevens

 • Voor MEEVivenz medewerkers, graag ook aangeven onder welke divisie; - MEEVivenz - Sociale Basis - MEE Plus - Vivenz
 • Factureringsgegevens

  Alleen voor MEEVivenz medewerkers verplicht om aan te geven of training vanuit het LBB /persoonlijk budget moet worden bekostigt. Anderen kunnen ten aller tijden 'Niet van toepassing' aanvinken.
 • Training

 • Voor trainingen van Opleidingsinstituut MEEK2 hebben we annuleringsvoorwaarden. De cursist dient zich hier aan te houden en tevens akkoord te gaan.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sociale Netwerk Versterking Training Iedereen doet MEE
Doelgroepen

Training Iedereen doet MEE

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ leren trainers, coaches en (bege-)leiders van reguliere sport- en scoutingclubs hoe zij ook kinderen met ADHD, autisme of lichte verstandelijke beperking met plezier kunnen laten meedoen.

Bij reguliere (sport)verenigingen doen steeds meer kinderen en (jong)volwassenen mee, die extra begeleiding nodig hebben. Begeleiders van (sport)verenigingen spelen een belangrijke rol bij het met plezier laten meedoen van deze groep. Dat vraagt dan een andere houding en deskundigheid. Door een beperking als autisme, ADHD of een lichte verstandelijke beperking kunnen deze kinderen en (jong)volwassen namelijk ander gedrag vertonen dan je verwacht.

In company.

Of in company op aanvraag

Boek nu

Trainers

 • uitgebreide omschrijving
 • praktische informatie

Uitgebreide omschrijving

Inhoud training begeleiden jongeren en kinderen met beperking bij sport en spel

Met de training ‘Iedereen doet MEE’ krijg je informatie over het herkennen van gedrag, dat wellicht kan wijzen op een beperking, en praktische tips over hoe hiermee om te gaan.

We gaan aan de slag vanuit praktijkvoorbeelden die je als deelnemer zelf kunt aandragen. Waar je in de praktijk tegenaan loopt staat centraal. We gaan dieper in op de oorzaken van bijzonder gedrag en geven informatie over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking. We geven tips over hoe je negatieve aandacht kunt ombouwen naar positieve. Daarbij maken we de vertaling naar het geven van sporttrainingen of het begeleiden van activiteiten. Uiteraard koppelen we dit aan de lokale situatie.

Resultaat

Na het volgen van deze training:

 • Herken je welk gedrag mogelijk te maken heeft met een beperking.
 • Weet je hoe je negatieve aandacht kunt ombuigen naar positieve.
 • Heb je meer kennis over autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking.
 • Kun je tijdens de training of activiteit aan de slag met praktische tips over het omgaan met kinderen met een beperking.

Voor wie

Voor vrijwilligers van sport- en scoutingverenigingen.

Praktische informatie

Aantal deelnemers en duur

De training bestaat uit 2 bijeenkomsten van 2,5 uur die in overleg met de vereniging op locatie gepland worden. Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen.

Subsidie vanuit lokaal Sportakkoord

Voor de bekostiging van de training kun je als vereniging in 2021 en 2022 gebruikmaken van een subsidie vanuit het lokaal Sportakkoord. Het aanvragen van deze subsidie kan de sportadviseur van de gemeente voor je vereniging doen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je mailen naar contact@meek2.nl