Workshop Teken je MEE? – Online

Boek nu
sluit formulier
Aanmelden training

Workshop Teken je MEE? – Online

Workshop Teken je MEE? – Online
Wilma Gerritsen
Autisme, Licht verstandelijke beperking, NAH

Workshop Teken je MEE? – Online

  • Geaccrediteerd bij SKJ.

Mensen met een beperking (als autisme, licht verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel, psychische problematiek, etc.) hebben vaak meer moeite om dingen te begrijpen.

Tijdens deze 3-uur durende workshop leer je hoe je tekeningen kunt inzetten ter ondersteuning in gesprekken met een cliënt. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om deel te nemen aan de workshop. Iedereen kan simpele tekeningen maken, het gaat erom dat je elkaar begrijpt.

Wil je mee doen aan deze workshop, schrijf je dan in….

2 december of in company. Boek nu

Trainers

Wilma Gerritsen
  • uitgebreide omschrijving
  • praktische informatie
  • gerelateerde trainingen

Uitgebreide omschrijving

Als hulpverlener ga je in gesprek met de cliënt, hun netwerk en betrokken hulpverleners. Het kan gebeuren dat de cliënt overspoeld wordt met woorden en moeilijke begrippen. De gesprekken kunnen erg lang duren, je komt niet tot de kern, jullie begrijpen elkaar niet of je komt niet op één lijn bij het maken van een plan van aanpak. Hierdoor gaat de aandacht verloren en haakt de cliënt af. 

Om de gesprekken met en ondersteuning aan de cliënt, hun netwerk en betrokken hulpverleners beter te laten verlopen kun je tekeningen inzetten tijdens de gesprekken. Met tekenen breng je makkelijk de dialoog op gang, je komt tot de kern, je bevordert de interactie waardoor er een betere focus is. De creativiteit wordt bevorderd waardoor de cliënt zelf oplossingen kan bedenken, je maakt complexe inhoud simpel, je brengt structuur aan waardoor de cliënt je beter kan volgen, en je zorgt ervoor dat je dezelfde kant opgaat. Daarnaast is tekenen ontzettend leuk en geeft dit energie! Het leuke is dat iedereen kan leren tekenen tijdens het werk: je hoeft helemaal niet goed te kunnen tekenen, het gaat er namelijk om dat je elkaar begrijpt en dat kan met hele simpele tekeningen. 

De trainer heeft kennis van en ervaring met tekenen in uiteenlopende werksituaties en met verschillende doelgroepen. De trainer brengt de kennis en ervaring met enthousiasme over, leert de basisprincipes aan en laat zien hoe je het tekenen kan introduceren. Hierdoor kan na de workshop tekenen tijdens het werk inzetten. 

Resultaten
Aan het einde van de workshop:

  • weet je waarom tekenen goed werkt; 
  • kun je tekenen tijdens verschillende fasen van je werk inzetten; 
  • kun je emoties en symbolen tekenen; 
  • heb je een hoofd vol ideeën en een gereedschapskist vol vaardigheden om mee aan de slag te gaan tijdens hun werk. 

Deze workshop is voor alle medewerkers in het sociaal domein. Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen voor aanvang van de workshop. 

De workshop wordt gegeven door Wilma Gerritsen en Jantine Huijssen.

Praktische informatie

Tijd

van 9:00 tot 12:00 uur

Kosten

€ 120, - p.p.

Locatie

Deze training zal online worden gegeven.

Accreditatie

In aanvraag.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt  terecht bij contact@meek2.nl

Gerelateerde trainingen