Trainer Ad van Dongen over de impact van hersenletsel op zijn leven

Toen Ad van Dongen in 2010 op vakantie ging naar Griekenland, wist hij niet dat zijn leven op dat moment een andere wending zou krijgen. Na een lange periode van ontkenning en doorleven zoals hij gewend was, ontkwam hij er niet aan. Er moest een nieuwe balans gevonden worden in leven met hersenletsel.

Lees verder

De trainer weet, de acteur voelt: een ideaal leerklimaat

Als je een training volgt bij MEEK2 kun je zomaar Claudia tegenkomen, trainingsacteur en trainer. Een trainingsacteur is een belangrijke schakel tussen theorie en praktijk. Bij MEEK2 zien we een grote meerwaarde van trainingsacteurs voor deelnemers van trainingen. Claudia vertelt over haar rol, drijfveren en de praktijk.

Lees verder

Alles over de KIM-methode

Mijn naam is Wim Joosen en als een van de auteurs van de KIM-methode wil ik jullie meenemen in de totstandkoming en uitwerking van ons boek dat op 1 oktober 2020 verschenen is.  

Lees verder

Autisme: Grenzen of grenzenloos?

Frits snapt niet dat Lia soms geen zin heeft om seks met hem te hebben. Hij voelt zich dan afgewezen en weet hier niet goed mee om te gaan. Lia geeft aan dat ze de laatste tijd meer op haar strepen is gaan staan. Ze wil alleen seks als ze daar zelf ook zin in heeft en zo geeft ze aan dat het leven nu op z’n kop staat.

Lees verder

Autisme: kennis delen zorgt voor vooruitgang

Ruim 20 jaar geleden mocht ik voor het eerst kennis maken met autisme en tot op de dag van vandaag vind ik het boeiend. Ik ben in 1992 aan het werk gegaan op een kinderdagcentrum. 6 jongens met een verstandelijke beperking en een autisme spectrum stoornis vormden de autistructuurgroep. Samen met een collega waren we verantwoordelijk voor deze groep. Naast deze beperkingen speelden er ook gedragsproblemen en epilepsie. Een uitdaging!

Lees verder

Autisme: wil je snel ga langzaam….

Op een warme voorjaarsdag bel ik aan bij Alex, hij woont samen met zijn moeder en broertje in een portiekflat op drie hoog. Als ik puffend boven kom staat Roos de labrador mij al kwispelend op te wachten, na een begroeting mag ik naar binnen. Ik maak kennis met de moeder van Alex. Maar Alex zelf heeft nog even geen tijd voor mij.

Lees verder