Blog

Wijkteams en rekening houden met een LVB

Wie houdt het vuurtje brandend na de training?

De training is afgerond…

6 weken na de basistraining

Hoe houd je met elkaar het vuurtje brandend? Wie voelt zich eigenaar en verantwoordelijk voor de verdere uitrol in de organisatie? Hoe voorkom je dat de leermap na de training ongebruikt in een lade verdwijnt?

Hoe implementeer je een nieuwe manier van werken? Veel wijkteams die een training hebben gevolgd stoeien hiermee.

Opleidingsinstituut MEEK2 verzorgt parallel aan al haar trainingen Sociale Netwerk Versterking (SNV) trajecten die wijkteams kunnen ondersteunen bij de implementatie van de nieuwe kennis en vaardigheden.

Bijvoorbeeld door een aantal medewerkers binnen een wijkteam op te leiden tot coach SNV, door terugkomdagen en themabijeenkomsten te organiseren of door te ondersteunen bij de opzet van een ontwikkelteam.

Ook behoefte aan een eenduidige en duurzame manier van werken binnen uw wijkteam? Kijk eens op deze link.

Tags: Sociale Netwerk Versterking, Wijkteams

Auteur

  • Guy de Hoop
  • Trainer en coach

Lees ook

Werkelijk transformeren kan alleen van binnenuit

In 2013 kijk ik naar een aflevering van het programma Zomergasten. Als gast staat dit keer Daan Roosegaarde centraal. Had ik nog nooit van gehoord. Daan is een Nederlandse kunstenaar, ondernemer, uitvinder, ontwerper en nog veel meer. Dit interview maakt een diepe en blijvende indruk op mij. Eindelijk krijg ik van iemand een taal om een fenomeen te beschrijven wat ik eerder wel opmerkte, maar niet onder woorden kon brengen: ‘Het denken in lantaarnpalen’. meer…

Ja, sorry, ik heb weer een crisis!

Dat crisissituaties bij sommige professionals -of zelfs binnen hele teams!- meer regel dan uitzondering zijn, vind ik een zorgelijke trend. Er blijft maar weinig tijd en energie over om een investering te doen in jezelf in elkaar. Het lijkt ook wel besmettelijk: Laatst gaf ik een training aan een gebiedsteam waarbij iedereen strak stond van de werkdruk. Heel de training lagen er telefoons en laptops -binnen handbereik- op tafel. Niemand kon een dag gemist worden. meer…