Gastblog: “Het IPP en (het) IK”

Bij de invoering van het IPP moest ik even schakelen; wat is nu toch de bedoeling? wat verwachten ze van mij? Na een uitvoerige analyse (met mijn linkerhersenhelft) besefte ik dat ik eindelijk eens gebruik mocht maken van mijn creatieve kwaliteiten (de rechterhersenhelft), en dat onder werktijd! Dat was even wennen, maar heerlijk om te doen. Ik ben los gegaan op het maken van een moodboard, in mijn eigen stijl. Zoeken van mooie uitspraken en plaatjes (‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’), dat samenvoegen tot een mooi geheel. Een soort van persoonsschets in beeld en kleur.

Door gebruik te maken van mijn rechter hersenhelft ontstonden er andere ideeën in het rationele, analytische linker hersengebied (tot zover de neuro-psycholoog in mij). Deze ideeën en kwaliteiten gebruik ik nu veel vaker in mijn werk.  In het contact met een cliënt, bij het schrijven van de onderzoeksverslagen, bij het geven van informatie, bij afscheidscadeautjes van collega’s en ook door me te bemoeien met een andere inrichting van het kantoor.

Terugkijkend heb ik jarenlang redelijk “gespleten” geleefd. Enerzijds mijn “professionele ik” (‘de psycholoog’) en anderzijds mijn “andere ik” (mijn leven thuis; moeder van, vriendin van, altijd bezig met stof, papier en interieur). Eigenlijk was er weinig overlap. Tegenwoordig denk ik “past deze vraag/opdracht bij mij?” in plaats van “past deze vraag/opdracht bij mijn functie?” Een hele versimpeling van denken, iets dat ruimte geeft. Het maakt mijn werk veel meer van mij. Ik heb het gevoel meer regie over mijn werktaken te hebben, meer richting te kunnen geven aan het werk wat ik leuk vind, en waar ik goed in bent. Ik neem mezelf nog meer mee in mijn werk. En andersom ook, ik neem (de leuke dingen van) mijn werk meer mee in mijn vrije tijd. Meer overlap en meer inspiratie!

Toeval of niet, maar sinds ik zo bezig ben met mijn IPP, heb ik een duidelijkere plek in mijn team op de werkvloer en lijken verschillende kansen naar mij toe te komen. Blijkbaar laat ik mezelf nu beter zien, waardoor anderen me beter weten te vinden.…… en dan heb ik het nog niet eens gehad over de leuke ontwikkelingen in ons team, de andere gesprekken met de teamleider, het praten met collega’s en samenwerkingspartners over je eigen functioneren….

Elke Eggens, psycholoog NIP bij MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Uitgelicht

Hoe haalt u als coördinator/ (verander)manager van een sociaal team het beste uit teamleden? Wat kunt u doen om teamleden met elkaar te verbinden? En hoe richt u werk in rondom talenten en passie? Het Individueel Professioneel Portfolio (IPP) helpt u op weg. Wilt u meer weten over het IPP? Neem dan contact op met Ans de Haas.

Naar toegankelijke hulp bij licht verstandelijke beperking