Nieuwe hulplijn voor en door slachtoffers van huiselijk geweld

Slachtoffers van huiselijk geweld kunnen vanaf vandaag bellen met de hulplijn ‘Hear my Voice’ om te praten met lotgenoten. Bij deze nieuwe luisterdienst kunnen zij gratis en anoniem hun verhaal kwijt.

Hear my Voice is een initiatief van De Combine, een samenwerkingsverband van vier opvangorganisaties bij huiselijk geweld: Arosa Rotterdam, Perspektief Delft, Blijf Groep Amsterdam en Moviera Utrecht. Zij zien deze hulplijn als mooie aanvulling op het reguliere aanbod voor slachtoffers van huiselijk geweld.

Drempel

Hear my Voice richt zich op de groep slachtoffers van huiselijk geweld die moeilijk bereikbaar is, lang wacht met hulp zoeken en de stap naar officiële instanties nog te groot vindt. De anonieme hulplijn verlaagt de drempel om contact op te nemen.

De telefoon wordt opgenomen door iemand die zelf slachtoffer is geweest van huiselijk geweld. Slachtoffers kunnen hun verhaal anoniem vertellen aan iemand die hen begrijpt, luistert en niet oordeelt. De lotgenoten zijn geen hulpverleners en verwijzen – alleen als het slachtoffer dit zelf wil – door naar de instanties voor hulp en advies.

Contact

Hear my Voice is van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur bereikbaar op 0800 – 3200032.

Bron: Huiselijkgeweld.nl

3 miljoen voor pilots centra huiselijk geweld en kindermishandeling