Prijsvraag: lokale aanpak eenzaamheid

De Nationale Eenzaamheid Prijs van Coalitie Erbij staat dit jaar in het teken van de lokale aanpak van eenzaamheid. Heeft u een lokale activiteit ontwikkeld waarmee eenzaamheid wordt voorkomen of verminderd? En is daar een gemeente bij betrokken? Ding dan mee naar de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 en maak kans op € 5.000.

Gemeente betrokken
Met de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 worden goede voorbeelden van lokale activiteiten die eenzaamheid voorkomen of verminderen voor het voetlicht gebracht. Dat gebeurt met speciale aandacht voor de rol van de gemeente. Steeds meer gemeenten zijn actief in het lokale samenspel rond eenzaamheid, en dat is belangrijk! Daarom is een voorwaarde voor deelname aan de prijsvraag dat de gemeente op een of andere manier bij de activiteit, project of praktijk betrokken is. De rol en mogelijkheden van de gemeente rond eenzaamheid zijn ook thema op het Nationaal Eenzaamheid Congres.

Iedereen kan inzenden
Inzending voor de Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 staat open voor iedereen: individuele burgers, groepen burgers, vrijwilligersorganisaties, non-profit-organisaties, for-profitorganisaties en overheden. Inzending staat ook open voor activiteiten die in voorgaande jaren hebben meegedaan met deze prijsvraag. U kunt uw activiteit nu kosteloos inzenden tot en met zondag 14 augustus 2016.

Over de Nationale Eenzaamheid Prijs
De Nationale Eenzaamheid Prijs brengt goede voorbeelden van activiteiten tegen eenzaamheid in beeld. Eerdere edities stonden in het teken van nieuwe ideeën (2013), de zorg (2014) en wonen / woonomgeving (2015). De prijs bestaat uit een kunstwerk en 5.000 euro ten behoeve van de activiteit. De nummers twee en drie ontvangen resp. 2.000 en 1.000 euro. De Nationale Eenzaamheid Prijs 2016 is een initiatief van Coalitie Erbij in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het ministerie van VWS.

Factsheet familiegroepsplan beschikbaar