Wijkteams: werken vanuit passie en talenten

Hoe haalt u als coördinator/ (verander)manager van een sociaal team het beste uit teamleden? Wat kunt u doen om teamleden met elkaar te verbinden? En hoe richt u werk in rondom talenten en passie? Tijdens de gratis workshop ‘Werken vanuit passie en talenten’  op 12 februari 2016 krijgt u antwoord op deze en andere vragen. Er zijn nog 10 plaatsen beschikbaar. Dus meld u snel aan.

Tijdens de workshop maakt u kennis met het Individueel Professioneel Portfolio (IPP). In het IPP leggen uw teamleden een portfolio aan en beschrijven ze hun eigen kwaliteiten en ambities. Zelfsturing op ontwikkeling staat voorop!

Werken met IPP biedt u en uw sociaal team de volgende meerwaarde:

  • Teamleden kennen elkaars talenten beter. Het sociaal team is als geheel beter zichtbaar.
  • Met het portfolio worden krachtigere teams gevormd. Door inzichten in elkaars kwaliteiten werken teamleden constructief samen en wordt expertise complementair ingezet.
  • Teamleden hebben zicht op de eigen kwaliteiten en bepalen de eigen doelstellingen. Hierdoor weten ze beter wat ze bijdragen aan het sociaal team, maar ook wat collega’s bijdragen. Dit zorgt ervoor dat het team bewuster is van haar eigen rol en de toegevoegde waarde.
  • Doordat het sociaal team inzichtelijk heeft welke kwaliteiten er aanwezig zijn, kunnen er bewuste keuzes worden gemaakt in het personeelsbeleid. Dit zorgt ervoor dat de juiste mensen verantwoordelijk worden voor de juiste taken en rollen

Voor wie
Deze workshop is bedoeld voor:

  • Coördinatoren / (verander) managers sociale teams
  • Beleidsmedewerkers sociaal domein, verantwoordelijk voor sociale teams en bezig zijn met veranderen en talentontwikkeling
  • HRM professionals zorg- en welzijnsinstellingen
  • Overige geïnteresseerden

Wat kunt u verwachten
In deze workshop krijgt u een introductie van het werken met het IPP, uitgangspunten worden gedeeld en nemen wij u mee in de manier waarop deze zienswijze u kan helpen bij uw organisatieverandering. Kortom een kijkje in de keuken van het werken met het IPP.

Datum
Vrijdag 12 februari 2016

Tijd
10.00 uur tot 13.00 uur

Locatie
Langesteijn 100, 3342 LG in Hendrik Ido Ambacht

Kosten
Aan deelname zijn géén kosten verbonden.

Aanmelden
Verzeker u van deelname! Heeft u zichzelf nog niet opgegeven, meld u nu aan door het sturen van een e-mail naar cindy.vandijk@meek2.nl, o.v.v. workshop 12 februari ‘Werken vanuit passie en talenten’.

Training Krachtgericht coachend leidinggeven start op 11 januari 2018